Casa Nistor
Domnul Nistor, un vechi client al UNIMAT, s-a mutat de curând în noua casă din Șelimbăr. Construcția, demarată în 2014, pare a fi dominată de două „elemente” principale: copiii și lemnul. În acest caz, simbioza funcționează perfect!
O casă modernă și cochetă, plină cu fotografii de familie, cu proprietari tineri și plini de idei, cu doi copii – ambii băieți –, unul de 8 ani, celălalt de 11 luni. Aceasta este familia Nistor. S-au mutat în Șelimbăr, acum trei luni.
Când ați început construcția casei?
Terenul a fost achiziționat în 2014, iar ridicarea casei, la roșu, a durat câteva luni. A urmat apoi o perioadă de aproape 1 an și jumătate când s-a lucrat la finisaje, la băi, la pavarea curții, plantarea gazonului și alte operațiuni de genul acesta, care să ne asigure confortul pentru momentul în care urma să ne mutăm. Mai avem încă de lucru, locuim aici doar de 3 luni, dar ne bucurăm din plin de vremea frumoasă, de soare, așa că această schimbare din viața noastră este benefică pentru toți, dar mai ales pentru copii, care-și petrec mai toată ziua afară, prin curte, cu prieteni de vârsta lor.
Cum ați început colaborarea cu UNIMAT?
Sunt un client vechi UNIMAT, pentru că am mai achiziționat materiale de construcții de-a lungul vremii, am și prieteni care lucrează în companie. Mi-a placut că tot timpul am avut parte de consiliere, indiferent de problema pe care o aveam. Un lucru interesant este că prin UNIMAT, mi-am găsit constructorul casei, cu care am colaborat extrem de bine, o firmă serioasă și punctuală, care de altfel m-a și pus în legătură cu arhitectul. Am mers încă de la început pe încredere, știam în mare parte cum vrem să fie casa, iar rezultatul este unul bun, suntem mulțumiți de ce a ieșit. Atât materiale de construcție, cât și cele de finisaje sunt de la UNIMAT, iar la băi am colaborat bine cu departamentul ceramică, care ne-a făcut câteva simulări 3D. Parchetul este luat tot de aici, la fel și centrala termică.
Asta înseamnă că nu ați schimba nimic la casă?
De modificat nu, dar de adăugat, da. Probabil că în timp, o să realizăm că se puteau face unele lucuri mai bine sau în alt mod, însă în acest moment, ne dăm seama cât de necesar este un spațiu tehnic, mai ales dacă casa nu are prevăzută și o pivniță. Sunt foarte multe obiecte de depozitat, inclusiv mașina de tuns iarba, bicicletele, jucăriile de exterior ale copiilor, iar un astfel de spațiu ar fi perfect pentru astfel de situații. Asta aș adăuga la proiectul casei și îi sfătuiesc pe cei care acum se gândesc să își ridice o casă, să ia în calcul un de un astfel de spațiu.
Care este etapa următoare?
Deși este prevăzut spațiul pentru garaj, încă nu am apucat să îl ridicăm, așa că următoarea investiție este garajul, pe laterala casei. Va fi destul de generos, așa că vom compensa lipsa unei magazii cu acest garaj, unde vom depozita tot ce ține de terasă și de grădină, dar și de distracția zilnică a copiilor.
Predomină lemnul în amenajarea interioară. Care este motivul?
Ne place foarte mult lemnul, așa că am ales ca scările interioare, parchetul și întreaga mobilă de bucătărie să fie din lemn masiv. Calitatea rămâne aceeași peste ani, iar frumusețea lemnului natural nu se poate compara cu nimic. În dormitorul matrimonial am vrut să păstrăm o oarecare notă vintage, așa că am decis ca două dintre grinzi să rămână așa, nezidite și neacoperite cu nimic. Le-am dat cu lac și suntem chiar încântați de aerul boem și romantic pe care îl transmite.
Am observat că aveți câteva soluții ingenioase de economisire a spațiului, foarte practice și estetice totodată…
Spațiul de sub scara interioară nu prea aveam cum să-l folosim, așa că l-am transformat în cuier de haine și pantofar. Este foarte util, spațios și totul este mascat. O altă soluție, zic eu interesantă, este coșul de rufe, un fel de tub circular care coboară din baia de la etaj direct în baia mică, acolo unde avem și mașina de spălat. Practic, rufele ce umează a fi spălate sunt puse în acest tub și de aici ajung direct în coșul de rufe. Nu sunt niște soluții inventate acum, dar sunt extrem de practice, mai ales că sunt o mulțime de obiecte pe care trebuie să le ordonezi.
Descrieți-ne casa Dvs.
Dragoste, armonie, bucurie, copii.
SPECIALISTUL NOSTRU RECOMANDA:
„Casa este ridicată cu cărămidă Porotherm de 38, care nu mai necesită termoizolație, țigla este Bramac Alpina Classic Protector, pe culoarea maro, care de altfel se potrivește foarte bine cu tencuiala decorativă, și ea în tonuri de alb și maro si cu balcoanele în formă semirotundă, din lemn. Sistemul de jgeaburi și burlane este marca Bramac. S-au mai folosit tinci la interior și vată bazaltică; pentru încălzire au ales cazanul Ariston Class premium Evo 24 kw și radiatoare Dunaferr, iar curtea este pavată cu dale dreptunghiulare de 6 cm, culoarea maro, de la Elis. Important este, în acest caz, că alegerea materialelor pentru construirea casei s-a făcut cu atenție și cu răbdare, că propietarii ne-au cerut permanent sfaturi și au ales produse din clasa superioară, preferând să aibă calitate pe termen lung”.
Adrian Bârză, Specialist învelitori UNIMAT
DIN PARTICULARITATILE CASEI NISTOR:
Travertin in baia matrimoniala
Familia Nistor a ales pentru baia mare colecția Travertino de la Cersanit, în culori pale, care induc o stare de confort și de relaxare. Baia este accesorizată cu o cadă pe colț, chiuvetă și vas wc, toate de la UNIMAT.
Gri si crem in baia mica
Colecția Experience de la Grupo Halcon aduce un joc interesant de texturi și de linii în baia de la parter. Aici sunt amplasate și mașina de spălat rufe și coșul, ce parcurge un etaj cu rufele ce urmează a fi spălate.
Gresia de pe terasa imita piatra
Este vorba despre colecția Elba 1, un model foarte căutat și folosit la terase, mai ales că prezintă o combinație interesantă de culori și de texturi, adecvate unui asemenea spațiu. Este rezistentă la îngheț.
Exterior: tencuiala decorativa
La exterior, s-a folosit tencuială minerală decorativă Edelputz Lasselsberger – 2 mm, mortar uscat cu proprietăţi elastice, pe bază de var-ciment, aplicabil manual şi mecanizat, permeabilitate la vaporii de apă.
Parchet natur, rezistent
Un parchet de 10 mm grosime este o alegere excelentă pentru o familie cu doi copii care aleagră și își plimbă constant jucăriile pe toată suprafața casei. Familia Nistor a optat pentru modelul stejar, de la Kaindl.