Ce trebuie să știi când cumperi piatră naturală?
Ești în căutarea unui model de piatră naturală? Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ști înainte să cumperi piatră naturală. Descoperă mai mult despre acest subiect, astfel vei fi informat și te vei decide mai ușor.
Tipuri de piatră naturală
Principalele tipuri de piatră naturală sunt marmura, granitul, calcarul, travertinul și onixul, fiecare cu sute de diviziuni. Pentru a alege tipul de piatră trebuie să știi raportul de utilizarea pe care o va avea. Spre exemplu, dacă îți dorești să ai piatră naturală în hol, e bine să alegi una rezistentă cum e marmura, deoarece holul este o încăpere folosită intens
Finisajul
Tipul de finisaj este cel care determină textura pietrei naturale. Unele dintre cele mai întâlnite finisaje sunt: tăiat, fiamat, periat, scapitat, rupt și lustruit
Ce vreau defapt?
E foarte important să știi încă de la început modul în care vrei să folosești piatra naturală, deoarece există destul de multe produse deja prelucrate, spre exemplu: trepte și contratrepte, borduri, butoni, căzi de duș, glafuri și lastre. Tot ce trebuie să faci este să alegi tipul de finisaj potrivit în funcție tipul de piatră naturală pentru care optezi, și să le instalezi.
Ce model?
Modelul unei pietre este dat de combinația pe care o oferă culoarea, venatura și locul de proveniență al pietrei naturale. Ce e cel mai important la model e faptul că fiecare are o denumire specifică pentru a fi mai ușor de clasificat. Venatura este unul dintre principali factorii care fac fiecare piatră naturală să fie unică. Tipul de venatură poate diferi în funcție de foarte mulți factori, cum ar fi compoziția, tipul de piatră și locul de extragere. Culoarea este oferită de compoziția pietrei. Principalul avantaj al pietrelor naturale este că vei găsi cu ușurință orice fel de culoare și, mult mai important de atât, combinații unice de culori.
Un aspect important legat de locul de proveniență e reprezentat de faptul că nu înseamnă că dacă o piatră naturală a fost extrasă dintr-o anume parte a globului are sau nu are o serie de calități. E bine să știm locul de proveniență, dar când vine vorba de caracteristici, e bine să ne ghidăm doar după produs și să evităm stereotipurile.
Ce dimensiune?
Dimensiunile sunt de cele mai multe ori standard. Cele mai apreciate proiecte cu rezultate “wow” în materie de design, sunt cele care au în componență pietrele naturale cu dimensiuni cât mai mari. Stabilește încă de la început dacă proiectul tău are nevoie de plăci mici sau de plăci mari, luând în considerare disponibilitatea pe care o ai în ceea ce privește investiția.
Grosimea
Fie că vorbim de piatra naturală folosită în exterior sau în interior, grosimea plăcii este întotdeauna importantă. Plăcile cu grosime mai mare izolează mai bine termic, fonic și sunt mult mai rezistente.
Aplicații posibile
Atunci când alegi o piatră naturală, e bine să o alegi în funcție de utilizările recomandate, asta deoarece există anumite pietre care sunt mai potrivite față de altele pentru diverse aplicații. Spre exemplu, travertinul e foarte bun pentru piscină.
În Showroom-ul Unimat poți afla mai multe detalii despre utilizarea lor recomandată, despre proveniența lor, textura, culoare și alte detalii utile care te ajută să alegi piatra potrivită pentru proiectul tău. Vino să vezi pietrele naturale expuse, să descoperi promoțiile și să primești consultanță gratis. Proiectul tău e mai ușor când ajungi la Unimat!