Construiește filigoria perfectă
Foișorul este locul unde te poți relaxa vara, alături de familie și prietenii dragi. Dacă grădina casei dispune de un spațiu liber măricel, poți să îți construiești un foișor, care în zilele ploioase sau răcorose, va deveni locul preferat al tuturor.
Foișorul poate fi construit din diverse materiale – dale, nisip,pietre, PVC, sau cel mai des întălnit, din lemn, în diverse stiluri – clasic, rustic, retro, feng-shui sau eco și în diverse forme – rotund, dreptunghiular, pătrat, oval, hexagonal. Construirea unui foișor este destul de simplu de realizat și nu implicî costruri ridicate sau perioade lungi de execuție. Prima etapă constă în turnarea unei fundații nu foarte adânci, în așa fel încât aceasta să poată fi ferită de inundarea cu apă. Foișorul poate fi construit chiar și pe două niveluri. Primul nivel poate fi gen demisol, în care o mare parte din acesta să fie îngropată. Acest nivel poate fi folosit ca beci sau depozit și poate fi construit din beton, pentru care este nevoie de ciment, apă și nisip. Urmează formarea scheletului propriu zis al foișorului, dar este foarte important în această etapă să țineți cont de amplasarea grătarului, a intrării, dacă va fi prevăzut cu una sau cu mai multe ferestre sau va fi acoperit pe toate părțile.
Specialiștii UNIMAT recomandă lemnul de o calitate foarte bună, cu cât mai puține noduri https://www.unimat.ro/product-category/acoperis/lemnarie/. Acesta poate tratat cu lac de mobilă sau cu diverse baițuri de lemn, pentru a-i schimba aspectul și culoarea, protejând-ul astfel de condițiile meteo. Ideal ar fi ca pentru construcția din lemn să colaborați cu un structurist, care să facă un calcul de rezistență.
A treia etapă constă în acoperirea foișorului. Acoperișul poate fi învelit cu țiglă din beton, din ceramică sau din metal https://www.unimat.ro/product-category/acoperis/tigla/ .
Urmează decorarea interioară cu mobilier, care ar trebui să se potrivească cu stilul general al foișorului.