Holuri cu personalitate
Intrarea în casa este, deseori, un spațiu neglijat, fiind probabil ultimul pe lista noastra de îmbunatațiri necesare în locuința. Cu toate acestea, chiar fara o analiza profunda, vom constata ca holul de la intrarea în casa este, de cele mai multe ori, dezordonat și lipsit de personalitate, confuz și ineficient.
Din cele mai vechi timpuri, holul a fost gândit ca un spațiu intermediar, o trecere între lumea de afara și intimitatea caminului, o zona-tampon care sa rețina energia exteriorului și sa o prezerve pe cea din interior. Totodata, aceasta zona este ultima bucațica din casa cu care luam contact, dimineața, când plecam la serviciu sau la școala și prima care ne întâmpina la sosire, prin urmare ar trebui sa fie un loc în care ne încarcam pentru o noua zi și ne debarasam de probleme.
Din aceste motive, va oferim câteva modele din care va puteți inspira în reamenajarea acestui atât de important spațiu. Relevanța efortului de a redefini holul locuinței o veți simți atunci când veți reuși sa gasiți, la locul lor, dimineața, când va grabiți, toate hainele sau accesoriile de care aveți nevoie, atunci când nu veți mai avea senzația ca „lucrurile par sa se pravaleasca” sau atunci când, odata sosiți acasa, veți constata ca zaboviți aici mai mult de cele 10 secunde necesare pentru a va descalța…
ERGONOMIE
Aspectul funcțional este mai mult decât important în economia designului holului de la intrare. Elementele de care trebuie sa ținem seama sunt indisolubil legate de ergonomie, spațiul pe care-l avem la dispoziție trebuind sa îți vadeasca rolul multifuncțional: depozitare, ergonomie dar și coerența cromatica și de stil. Cu puțina atenție, toate aceste elemente pot fi ușor întrunite, fericit.
FUNCȚIONAL
Chiar daca prima tentație este sa eliminam toate elementele care par inutile, o privire mai atenta ne va arata ca ceea ce am adus în acest spațiu nu este neaparat în plus. Totuși, daca zona holului este foarte mica, recomandabil este sa ne debarasam de orice ne-ar putea împiedica și sa lasam suficient spațiu pentru ca încaperea sa poata respira. O oglinda și un cuier ar putea fi suficiente.
ELABORAT
Pentru holurile generoase, abordarea stilistica ar putea parea mult mai facila. Trebuie sa ținem cont ca un spațiu mai mare nu ne va scuti de dezordinea inerenta. Astfel, layout-ul holurilor de dimensiuni mai mari trebuie planuit cu aceeași atenție pe care am acorda-o bucatariei – și aici avem nevoie de detalii funcționale, pe care sa le îmbinam cu termenii de design pe care ni i-am propus.