Spinning in Africa
Pescuitul – acea activitate relaxanta pe care o desfasori, in geleral, alaturi de prieteni sau familie si care are drept ca scop recreerea. Cel putin in ziua de astazi, in majoritatea cazurilor intalnite. De-a lungul anilor, aceasta activitate avea ca scop principal procurarea hranei, insa azi pentru multi a devenit un adevarat hobby. Intr-adevar, ca activitate, o putem imparti in doua categorii: Pescuitul recreativ si Pescuitul de competitie.
As vrea sa ma opresc la cel de competitie, deoarece astazi m-am intalnit cu Cosmin Schiopu, sibianul care a ajuns la Campionatul Mondial de Spinnind din Africa de Sud. Am baut impreuna o cafea la Cafe Construct si am discutat minute-n sir despre acest subiect. Desi este un sport putin promovat in tara noastra, Unimat a decis sa sponsorizeze performanta, fiind alaturi de Cosmin ca sponsor. Din discutiile avute cu colegii din vanzari, am decis ca e bine sa ne implicam in astfel de oameni si in visele lor.
Alaturi de alti 5 participanti care au reprezentat impreuna Romania , Cosmin a trait o adevarata aventura.
Cosmin face parte din echipa Magic Spinning de 3 ani, ceea ce inseamna ca de doar 3 ani s-a inscris la aceste competitii. “Inca de mic copil mi-a placut sa pescuiesc. Mergeam pe rau si prindeam pesti cu mana, inca imi amintesc cat de tare ma bucuram cand reuseam sa-i prind. Intr-o zi m-am gandit sa ma inscriu la competitii alaturi de Silviu Haran. Impreuna am iesit pe locul III la finala din Romania, si asa am ajuns mai departe, alaturi de primele doua locuri din tara. Echipa Romaniei a fost formata din locul I, II si III pentru a fi reprezentata in Africa. In total au fost 43 de tari, dar numat 16 dintre ele au participat la categoria spinning la rapitori.”
La cate etape de pescuit ai participat pana ai ajins la Campionatul Mondial? Pe ce locuri ati terminat, tu si partenerul tau?
“In total sunt 5 etape. Primul se desfasoara in Delta Dunarii si aici am terminat pe primul loc. Cel de-al doilea a avut loc in Valea Argovei, in apropierea Bucurestiului, unde am iesit pe locul 3. Atreia etapa a fost la Lacul Bicaz, si aici am terminat pe locul 4. A patra etapa a fost pe Snagov, unde am iesit pe locul 6, iar ultima tot pe Delta, unde am terminat pe locul 16. A fost secetă mare, de aceea am terminat pe acest loc, nivelul ”bălții” a fost foarte mic. Am stat 8 ore în barcă, 8 ore de chin. Normal, localnicii știau ce e de făcut, insa pentru noi a fost o situație dificilă. Conform regulilor, ai dreptul de a scoate din calculul final cea mai rea clasare, astfel, noi am renuntat la ultima.”
Ai spus ca concurati de trei ani. Cum v-ati clasat in trecut?
In primul an am iesit pe locul 14, in al doilea an am terminat pe locul 9, iar acesta fiind al treilea, am iest pe locul 3.”
Cate zile ai stat in Africa? Si cum ti s-a parut?
“Am stat din 1 februarie pana in 16 februarie. A fost foarte cald, dar a fost frumos! In aceste zile ne trezeam dimineata de la 4:30 si mergeam cam o ora jumatate pana la lacul unde aveam voie sa ne antrenam. Pana la momentul concursului mergeam sa pescuim pe alte balti pentru a descoperi pestii si pentru a ne face o tactica.”
Concursul efectiv, cate zile a durat? Si cati pesti ati prins si pe ce loc ati terminat?
“Concursul a durat 2 zile, incepand cu ora 6 pana la ora 14, noi eram in barca si pescuiam. Am prins in total 90 de pesti. Cu noi in barca era un albitru si masura fiecare peste prins. Astfel, echipa Romaniei a terminat pe locul 4, si la categoria individual, Andrei Sava si Adrian Spaic, au terminat pe locul 3.”
Ce alte experiente ati trait in Africa?
“Am fost in Safari cu tot grupul. A fost o experienta de neuitat. De asemenea, imi aduc aminte cum am fost pe un lac la pescuit, inaintea concursului, si am dat de crocodili. Ne asteptam sa reactioneze in vre-un fel, dar s-au speriat. Insa, nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca cumva cadeam in apa…”
De cat timp lucrezi cu Unimat?
“Cu Unimat lucrez inca de la inceputul afacerii mele, adica din 2005. De aici cumpar instalatii. De asemenea, Unimat m-a spunsorizat si anul trecu dar si in acest an pentru competitiile la care particip.”
Ce ai vrea sa le transmiti cititorilor?
“E frumos sa iti traiesti visul si le transmit cu drag, tuturor, sa ajunga sa faca ceea ce le place.”
Intr-adevar, viata merita traita frumos, iar pe tot parcursul ei sa reusim sa strangem cat mai multe amintiri placute!