De ce recomandăm Porotherm!…
• Blocurile ceramice Porotherm au o rezistenţă mecanică şi un transfer termic foarte bun. De asemenea, aceste produse te ajută să zideşti mult mai uşor, prin reducerea punţilor termice şi controlul consumului de mortar. Abaterile dimensionale sunt minime, fapt ce permite executarea unor ziduri cu grad mare de precizie. Zidite de un meseriaş bun, consumul ulterior de tencuiala şi glet va fi mult mai redus. În oferta Porotherm există gama de jumătăţi şi treimi Porotherm 30 1/2, 38 1/2 şi 25 3 x 1/3 care elimină pierderile din şantier şi reduc cu cel puţin 20% timpul de lucru.
• Buiandrugii Porotherm se pun în operă de aproape 5 ori mai repede, comparativ cu buiandrugul clasic turnat de beton. Utilizând buiandrugii prefabricaţi cu înveliş ceramic Porotherm, poţi elimina lucrările de cofrare, armare, turnare şi decofrare, specifice buiandrugilor de beton armat.
• Blocurile ceramice Porotherm 11.5 N+F şi Porotherm 20 N+F oferă cel mai bun randament în execuţie a zidăriei, cu un necesar de 8 buc/mp de perete şi fără mortar în rostul vertical, datorită sistemului de nut şi feder.
• Planşeul ceramic Porotherm este uşor de tencuit, de aici rezultând pentru tine o economie suplimentară în privinţa materialelor şi manoperei. Datorită argilei naturale folosite pentru realizarea blocurilor ceramice Porotherm, construcţia finalizată va avea un microclimat sănătos şi are costuri scăzute de întreţinere în timp.
Sfaturi utile
• Udaţi cărămizile înainte de zidire. Altfel acestea vor absoarbi apa din mortar, ducând la o “priza” slabă a produselor şi la o rezistenţă scăzută a zidurilor;
• Nu folosiţi reţete de mortare învechite! Folosiţi mortarele Porotherm gata preparate ce vă vor aduce o economie considerabilă de timp şi bani (se adaugă doar apa).
• Nu uitaţi de hidroizolaţie! Primul lucru care trebuie să îl realizezi, înainte de zidirea pereţilor, va fi aplicarea membranei bituminoase pe întreg perimetrul unde vom avea ziduri. Membrana împiedică umezeala să intre în pereţi şi se aplică pe suprafeţe curate şi uscate, în condiţii meteo favorabile, lipsite de umezeală, prin termosudare, folosind un arzător cu gaz sau cu ajutorul unei amorse bituminoase la rece. Membrana trebuie să fie cu 5cm mai lată de o parte şi de alta a cărămizii, iar suprapunerea membranelor să se facă pe lungimi între 10 şi 15cm. Nu puneţi membrană în zona stâlpilor.